دور شدن از کتاب هشداری برای خسران و عقب ماندگی بشریت است
دور شدن از کتاب هشداري براي خسران و عقب ماندگي بشريت است

دور شدن از کتاب هشداری برای خسران و عقب ماندگی بشریت است

انقاني با اشاره به اهميت کتاب و کتابخواني در جامعه، گفت: دور شدن افراد از کتاب و مطالعه مصداق تهاجم فرهنگي است.
شناسه خبر : 65488 تاریخ انتشار : ۲۱ آبان ۱۴۰۳ زمان انتشار : ۰۸:۰۹

به گزارش روابط عمومي ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد از استان مرکزي، مرتضي انقاني، مدير ستاد کانون هاي فرهنگي هنري مساجد استان مرکزي، با اشاره به اهميت کتاب و کتابخواني و ترويج آن در جامعه گفت: ترويج کتاب و کتابخواني در هر کجا و توسط هر فرهيخته اي، عملي بسيار با ارزش و ستودني است و بايد اين مهم در جامعه بيش از پيش ترويج و تبيين شود.

وي از جمله مصاديق تهاجم فرهنگي، را دور کردن مردم خصوصاً نوجوانان و جوانان از کتاب و کتابخواني دانست و افزود: بسياري از صاحب نظران و بزرگان فرهيخته در خصوص عواقب دور ماندن و دور کردن مردم و جامعه از کتابخواني نظرات دقيقي ارائه کرده اند که همه آن‌ها خسران و عقب ماندگي بشريت و نابود کردن جوامع و فرهنگ‌ها را هشدار داده است.


اين مقام مسئول، اضافه کرد: امروزه ممکن است در طول روز بسياري از کالاها و برنامه‌هاي تلفن‌هاي همراه و ده‌ها و صدها موضوع ديگر را به يکديگر توصيه و يا معرفي و تبليغ کنيم ولي کمتر شاهد آن هستيم که کسي کتابي را به ديگري معرفي کند، يا کتابي را هديه دهد.


انقاني اضافه کرد: شورآفريني و شوق آوري براي توجه به کتاب و  کتاب خواني در جمع‌هاي خانوادگي جمع‌دوستان  و همکاران،  گروه همسالان، همکلاسي‌ها و ... در جامعه کمتر وجود دارد اين نقيصه چيزي نيست که توسط چند نهاد و دستگاه آن هم در طول يک هفته اصلاح و به سامان شود هر چند زحمات همه متوليان و دغدغه‌مندان فرهنگ کتاب و کتابخواني لازم و ستودني است ليکن کافي نيست.

 مدير ستاد کانون هاي فرهنگي هنري مساجد استان مرکزي بيان کرد: کتابخانه هاي مساجد که غالباً يک نوع کتابخانه آزاد عمومي هستند بيشترين تلاش خود را براي ترويج کتاب و کتابخواني مصروف مي کنند و چنانچه عزم واراده  متوليان داخلي مسجد بر اين امور باشد حتماً شاهد شکوفايي و توجه بيشتر به کتاب و کتابخواني هستيم.  


اين مقام مسئول ادامه داد: برخي از اين کتابخانه ها در سطح کشور برنامه هاي  بسيار خوبي در خصوص ترويج کتابخواني اجرا مي کنند اما برخي ها هم به علت مرعوب شدن و مغلوب شدن در فضاي کاذب مطالعه مجازي به کتابخانه هاي مسجد آنطور که شايسته و بايسته است نپرداخته اند و راکد شده اند.

انقاني ادامه داد: در سالهاي اخير طرح هايي چون شنبه هاي کتاب، تنفس اوراق، مسابقات کتابخواني، خوانش کتاب صوتي، پالايش کتاب، حلقه هاي فرهيختگي و کتابخواني در مساجد به عنوان اقدامات انگيزشي در موضوع ترويج کتاب در سطح مساجد  انجام مي شود که  از جمله اقدامات  خوب و اثر گذاري محسوب مي شوند که قابليت الگوبرداري در تمام اماکني که مخاطباني دارند را دارد.


وي گفت: طرح تنفس اوراق که در يکي از مساجد شهرستان دليجان استان مرکزي  آغاز شده  و طرح  بسيار جذاب و جالبيست  حتي مي تواند در منازل هم در جمع اهالي خانواده اجرا شود.


مدير ستاد کانون هاي فرهنگي هنري مساجد استان مرکزي بيان داشت: يکي از راههاي ترويج کتابخواني  تلاش آحاد مردم والدين محترم گروه‌هاي همسالان معلم‌ها و مربيان و همه آن کساني که تريبوني دارند در جهت معرفي کتاب و تبليغ کتاب‌ها و کتابخواني است.  

اين فعال فرهنگي اضافه کرد: تبليغ بصري معرفي کتاب براي هر موضوع و مناسبت، توليد برنامه هاي جذاب با موضوع کتابخواني در رسانه‌هاي پربيننده و پرمخاطب، تهيه مستندات علمي از عواقب کتاب نخواندن و آثار آن در سبک زندگي، دهها وصدها برنامه‌ فاخر رسانه‌اي و همت و مطالبه آحاد مردم در جبران سهم خود و سهم متوليان از اين نقيصه  مي تواند اميدواري هايي را نويد دهد.

انقاني در پايان اضافه کرد: اميد است بتوانيم با همدلي و همراهي يکديگر گامي موثر در اين راستا برداشته و فرهنگ کتاب و کتابخواني را در جامعه گسترش دهيم.